domingo, 18 de marzo de 2012

RMS Titànic


El quinze d'abril del 2012 es compliran cent anys del naufragi més famós de tota la història dels naufragis. El del Royal Mail Steamship Titànic, el vaixell a vapor del Correu Reial que, tot i enfonsar-se en el viatge inaugural, ha restat insubmergible en l’imaginari col·lectiu.  
La brevetat, en el cas del Titànic, ve donada pel fet que el 10 d’abril va salpar del port anglès de Southampton i que quatre dies més tard, a les 23’40 del 14 d’abril va xocar amb un iceberg, es va partir en dos i es va enfonsar en les glaçades aigües de l’atlàntic.
L’eternitat, per desgràcia, per aquest mateix fet.
Si en comptes de naufragar hagués arribat a New York, tal i com tenia previst, avui, del Titànic, dels seus constructors vanitosos o  dels seus passatgers il·lusionats no en sabríem res de res. No tindríem llibres per llegir, ni pel·lícules per contemplar, ni cançons melangioses per cantar.
Sigui per desgràcia o perquè, per molt que ens hi esforcem, no hi ha res més imprevisible que el destí, el que va passar va passar... I en el cas del Titànic, el passat és més viu que mai!

No hay comentarios:

Publicar un comentario